1,6 mm hagekant er tykkere enn 0,65mm og 1,0 mm hagekant

Da vi intorduserte EverEdge Classic til det norske markedet i 2009 var dette det eneste av denne typen kantavgrensing her i landet. Vi hadde tro på at det norske hagefolket ville forstå ens bruksområde og fordeler, noe som raskt ble bekreftet.  Denne formen for definering av linjer i hagen var noe som vi ikke var så vant med her til lands og dens uante muligehter for å skape nye former i hagen ble godt mottatt.  Vi benytter mye stein, som også er fint, men som igjen har sine begensninger hva gjelder forming og uttrykk.  Vi sier ofte til våre kunder at en kombinasjon vil være en fin løsning. Stål og stein passer utmerket sammen.

I løpet av en siste 3-4 årsperiode spesielt har vi registrert at andre leverandører har våknet og har kastet seg på kantbølgen. Flere av våre trofaste hage- og redskapsutsalg har en eller annen kantløsning som kan sammenlignes med EverEdge sin idé.  Stort utvalg er bra, for noen liker den ene og andre den andre men vi ser dòg at man kan bli litt forvirret og ønsket bare å sette fingern på forskjellene man bør være bevisst når man sammenligner pris.  Dette fordi den ene kan virke dyr i forhold til den andre – men – realiteten kan utmerket være et helt annen enn det man skulle tro.

Når du skal sette en hagekant er det noen elementære ting man typisk ønsker å oppnå. 1. en fin definert linje,
2. at kantsystemet holder plenen i sjakk slik at den ikke overtar blomsterbedet,
3. at hagekanten er god å jobbe med, fleksibel men samtidig robust nok til ikke å bli ødelagt når den slås ned i bakken og ikke minst
4. at kantsystemet holder linjen uten mest mulig å bli formet av terrenget når den settes. 

Alt dette blir lettere å få til om kanten er noe tykkere.

Det er ikke alltid like lett å sammenligne de kantløsningene som finnes på markedet om man vurderer dette for første gang og kanskje spesielt når man sitter og skal ta stilling til dette på nettet eller basert på en annonse i et blad. Er du i tvil, ring oss men vit at det er nødvendigvis viktig å tenke på følgende:

  1. Sammenligner jeg rett antall meter i pakken?  
  2. Inneholder kanten like mye stål?

Dette vil være avhengig av to ting - total dybde på kanten og tykkelse på stålet som er benyttet.  De fleste av kantene er like høye (topp kant til bunn av tenner).  Det som hovedsalig skiller er antall lengder i en pakke og tykkelse på stålet som er benyttet. 
Alle de kantene vi så på som mulige substitutter til vår EverEdge Classic var fra 0,65mm til 1mm tykke.  EverEdge Classic er 1,6mm tykk.  Det betyr nødvendigvis at det er 60% mer stål i vår kant enn den på 1mm og 146% mer om man sammenligner med den på 0,65mm.  En pakke med EverEdge Classic inneholder 5 meter (5 lengder). De vi sammenlginet med inneholdt alt fra 1, 2 og 4 meter.

For å illustrere dette prinsippet kan vi ta utgangspunkt i følgende:

EverEdge Classic A: Dimensjon 1,6mm tykk og 5 meter i pakken. 
Pris kr 999,00 inkl. mva
Konkurerende hagekant Dimensjon 1,0mm tykk og 4 meter i pakken.
Pris kr 799,00 inkl. mva

Spørsmål:  Hva vil konkurrentens kant koste dersom den var 1,6mm tykk og man hadde 5 meter i pakken? 

Svar: kr 1 598,00 inkl. mva.

Derfor - velg EverEdge!
Du får et bedre produkt til en rimeligere penge, vil vi påstå