Installasjon kanter

Installere EverEdge-kanter

Prinsippet er egentlig veldig enkelt.  Man setter en kant og kobler den neste i den man først satt.  Dog,  noe forarbeid må påregens og det er nok dette soom er det tyngste arbeidet. 
Se på bldene under og les instruksen så går det bra.  Et tips man kan teste er, om man ikke er helt sikker på hvordan man ønsker kanten så benytt en hageslange og 'lek' med linjer.
Form den, ta noen skritt tilbake og se om linjen kunne vært noe som ville blitt fint om du skar bort gressplenen og annla et bed eller gangsti?  Det er ihvertfall en fin måte å danne seg et bilde av hvordan det kan bli.

Det kan av og til være litt vanskelig å få hageslangen til å ligge akkurat slik du ønsker så finn noen steiner med litt tyngde som du kan legge oppå slangen slik at den ligger "stille" og at du kan bøye den i forskjellige buer og vinkler uten at den flytter på seg.  Har du spørsmål ut over dette så vær snill å ta en telefon til oss så vil vi bistå så godt vi kan.

Se også installeringsvideo som du finner på menyen over.  
 

 

 

 

Skjær en ny plenkant eller finskjær den eksisterende plenkanten din. Grav gjerne en liten fordypning helt inntil kanten for å forenkle installeringen ytterligere.

Sett kanten i posisjon og skrap litt frem og tilbake med piggene for å stabilisere. Vær opmerksom på at EverEdge navnet som er trykket på hver del skal peke fra deg (i et blomsterbed som grenser mot plen skal denne siden vende inn mot bed).

Benytt en gummihammer eller en hammer kombinert med en trekloss (2’’x4’’) for å slå stykkene på plass. Slå dem ned slik at de kommer ca.10 mm under plenkant.

 

Her vises låsemekanismen med en ”han og en hun” del. De to endene hektes enkelt sammen.

Når EverEdge er installert kobles bitene sammen enkelt ved å låse dem i posisjon. Dette gjøres enkelt ved å presse inn tappen i ca 45 grader ved hjelp av et skruejern

Systemet kan lett bøyes i vinkler og buer. Dersom du ønsker et hjørne (90 grader) kan du gjøre dette ved å benytte et annet kantstykke som vist på bildet. En annen løsning er å bøye det over en kloss/bjelke.