Spesiallagde Kanter på Henry Moore Foundation

I løpet ev to måneder i 2016, ble EverEdge spurt om å produsere 800 meter med spasiallagede kantsystemer i stål langs gangveiene på det nyrenoverte Henry Moore Foundation.

Klienten ville ha en kant som går i ett med både de naturlige og menneskeskapte omgivelsene så et kantsystem av en naturlig ståltype ble valgt. Med en tykkelse på 5,0 millimeter, er kanten designet til å være utrolig robust, selv om den får lov til å ruste. Det rustne utseendet vil passe perfekt inn med de Cor-Ten dekte bygningene.

Kantsystemet som ble levert, skulle fungere som avgrensning mellom gangstier og plen. Kanten måtte være robust, men likevel tynn nok til å være fleksibel.
Stål er det ideelle produktet til et slikt prosjekt. Det er ekstremt sterkt og holdbart, noe som gjør at et tynnere materiale kan brukes enn om man brukte andre materialer.

Kantsystemet har nå vært på plass i over to år og selv om gresset ser litt uttørket ut på grunn av den pågående hetebølgen, holder kantene seg godt og vil fortsette å gøre det i de kommende tiårene.

Klikk på bildene for å se de større i eget vindu.