RHS Garden Wisley

RHS Garden Wisley sin ikoniske Glasshouse Borders gjennomgår i disse dager siste finpuss før den åpner i sommer. Den nye delen kommer til å bli et staudeparadis, designet av den verdensannerkjente hagedesigneren Piet Oudolf. Han designet også de opprinnelige bedene for over 20 år siden. Den nye og oppdaterte hagen vil få navnet – «The Oudolf Landscape» og vil i all hovedsak bli definert av Piet’s typiske signatur – ‘New Perenial’ stil.

Dette vil bli en av de største og mest signifikante eksemplene på Piet Oudolf’s verk i UK. Tanken med «The Oudlof Landscape” er å omdanne landskapet til noe mer kontemporært og bærekraftig og kommer til å bestå av en mye mer kompleks planteplan med nøkkelfokus på motstandsdyktighet til klimaendringer og ivaretagelse av dyr- og insektsmangfold.

Den store, våte, plenlagte gangstien vil bli erstattet med buede gangstier som vil lede gjestene gjennom et landskap av store urteaktige stauder og prydgress som beveger seg i vinden med utsikt ned til det store ‘Wisley’s Glasshouse’. Anleggsgartnere fra Blakedown Landscapes ble valgt til å utføre arbeidene i nært samarbeid med RHS Garden Wisley sitt eget team. Det er her blitt tatt i bruk vår EverEdge Titan landskapskant i cor-ten for å lage og å definere de buede gangstiene gjennom landskapet. Denne kanten kan leveres i flere forskjellige høyder og tykkelser og er den typiske «go-to» kanten når en noe mer solid men fremdeles fleksibel kant er nødvendig. EverEdge Titan leveres i flere ønskede farger, tykkelser og høyder. EverEdge Titan har blitt utnyttet ved flere prosjekt hos RHS Wisley og således bevist at det er en favoritt da kanten kan lages på mål, akkurat slik man trenger den. Den kan lett formes slik at den går i et med det øvrige landskapet og stiene. Dette er en kant som er lett å vedlikeholde og som ikke stikker seg for mye ut og tar fokuset bort fra beplantningen.

Arbeidet med å oppgradere denne delen av hagen startet høsten 2023 og vil åpne nå, sommeren 2024.

For mer informasjon kan du gå til www.rhs.org.uk/gardens/wisley hvor du vil kunne lese mer om dette prosjektet.

Her er noen bilder vi har mottatt av prosjektarbeidet som pågår.

 

Bildene er godkjent brukt av RHS Garden Wisley.